Yogaformer

Hatha/Hatha Flow

En mjukare form av fysisk yoga där du inte är bunden till en fast serie av rörelse, du stannar istället upp i positionerna för att utöva god alignement. Hatha yogans mer statiska ställningar bygger upp styrka och ökar flexibiliteten i musklerna så att de blir långa och uthålliga. I och med detta flödar energierna friare och lättare, vilket både lindrar, botar och förebygger sjukdomar.

Stavelsen ha betyder solen och tha månen. Ordet yoga betyder förening eller kraftfull, och hatha yoga är alltså en förening mellan solens (Shiva, maskulin) och månens (Shakti, feminin) principer. Ordet hathayoga användes först i Hatha Yoga Pradipika, en skrift om yoga från 1500-talet. Föreningen mellan dessa två universella grundenergier skapar balans och harmoni hos utövaren. När du tränar Hathayoga balanserar du den maskulina och feminina energin som finns hos alla. Detta gör att kroppen blir mjuk, stark och flexibel genom regelbunden träning. Stelhet, värk och svaghet försvinner successivt, beroende på i vilken takt man väljer att träna.

Hatha Flow är en form av hatha yoga där vi jobbar mer flödande genom klasserna, vi använder oss av det dynamiska flödet och vinyasas.

Yin

Yin Yoga är en mer meditativ yogaform. Det brukar sägas vara en blandning mellan Yoga, Mindfullness och kinesisk medicin. Till skillnad från vanlig yoga så jobbar man efter den kinesiska läran, med fokus på meridianerna i kroppen. Det är en stilla yoga där man stannar i varje position i flera minuter. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen, istället stannar vi vid första motstånd och andas där. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare genom passiv stretch, samtidigt som vi kan utöva mindfullness.

Namnet yin kommer från Yin och Yang i den kinesiska läran, Yin står för det svarta, är den kvinnliga och passiva urkraften. Den symboliserar jorden och månen, det mörka, det kalla och det fuktiga, men även bergen och skelettet. Yin i vår kropp innebär att vi jobbar med skelett, fascia, bindväv, ligament & våra inre organ. Jämfört med de flesta andra yogastilar, som faktiskt är yang yoga, så låter yinyogan dina muskler slappna av helt.

Restorative

Restorative Yoga kom jag i kontakt med första gången när jag utbildade mig till yogalärare, och jag föll pladask. Restorative är en terapeutisk yogaform där vi fokus ligger på att slappna av och skapa återhämtning. Fysiskt, mentalt och själsligt.
Vi ta hjälp av mycket props för att stötta upp kroppen så den hamnar i fulständig vila i varje position, sedan håller vi positionerna under en längre tid.. Vi skapar återhämtning.
Återhämtning - nyckeln till vårt välmående. Vi kickar igång processer som bidrar till att vi håller oss friska, skadefria och mår allmänt bra, celler återuppbyggs, cirkulationen ökar och immunförsvaret blir starkare. Det parasympatiska nervsystemet får sig en boost och detta gör att vi hamnar i fysisk och mental balans. Man kan jämföra det med bilkörning, vi synkar gas och broms och får därmed en jämnare bilkörning. Lugnare, behagligare balans. Det viktiga är att tillåta sig att slappna av, hänge sig totalt. Lever du ett liv med hög stress och upplever att kroppen har lite energi kvar, då är det enbart restorative du ska "träna".

Yin Yoga hösten 2023

12 veckors kurs

Fullbokad  ✨
Nu öppnar jag upp för anmälan till höstens yinyoga-kurs 

Anmälan sker enbart via mail: hejhyggeyoga@gmail.com

När: Tisdagar 18.00, start v. 37, sen har vi 12 härliga yin-veckor varav 10 klasser är tillsammans och 2 är hemmaprogram som man sen kan ha med sig vidare in i vintern för egen praktik.

12/9-10/10 klasser tillsammans
17/10-24/10 hemmaprogram
31/10-28/11 klasser tillsammans

Investering: 1650:- (ni vet väl att det är avdragsgillt som friskvård?)
Som alltid, först till kvarn då vi har begränsat antal platser!

Företag eller kompisgänget?

Givetvis erbjuder jag privata klasser anpassade för just era behov, kontakta mig så skräddarsyr vi ett paket utifrån era önskemål.